Sfeerhaard kopen? Opvallend stijlvol & functioneel

Je onderzoekt welke sfeerhaard het beste past in jouw situatie. Dan is het belangrijk op te merken dat er twee soorten sfeerhaarden zijn waaruit je kunt kiezen. Decoratief of prestatiegericht. Bekijk op deze pagina al onze sfeerhaarden!

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Sfeerhaard kopen? Opvallend stijlvol & functioneel

Terwijl je onderzoekt welke sfeerhaard het beste past in jouw situatie. Dan is het belangrijk op te merken dat er twee soorten sfeerhaarden zijn waaruit je kunt kiezen. Decoratief of prestatiegericht.

Decoratieve sfeerhaard die perfect past in jouw woonkamer of mancave

Decoratieve sfeerhaarden, zoals elektrische sfeerhaarden of LED-sfeerkachels. Deze worden in de eerste plaats geïnstalleerd voor sfeer en geven slechts beperkte warmte af. De elektrische sfeerhaard is dé haard van het moment. Dit vinden wij ook niet zo gek. 

Dit type haard is ook het alternatief van een gas, bio-ethanol haard of houtkachel. Sfeerhaarden elektrische zijn er in allerlei soorten en maten. Zo bieden wij een ruim assortiment met verschillende merken, modellen en prijsklassen in onze webshop. 

Sfeerhaard warmteprestaties

Sfeerhaarden zijn in verschillende soorten en maten beschikbaar. Er zijn elektrische inzethaarden die meer esthetisch aantrekkelijk zijn qua ontwerp. Dit is meer gericht op het design dan dat ze daadwerkelijk een ruimte verwarmen. Bij ons zijn de meeste sfeerhaarden ontworpen met prestatie als primaire doelstelling. 

Eenvoudig te bedienen sfeerhaard te bieden die vele jaren meegaat. Realistische, keramische houtblokken en rotsen in combinatie met de verbluffende vlammen. 

Een sfeerhaard biedt zoals de naam al duidt, sfeer en gezelligheid, warmte is hier een bijzaak. Dit type verwarming functioneert voornamelijk als bijverwarming. Een gehele kamer verwarmen is niet altijd mogelijk. Snel en simpel, dat is wat een sfeerhaard wil uitstralen. 

Bij de aanschaf van een haard op hout komen er veel factoren kijken. Denk aan de installatie in een wand, de plaatsing en het brandstof. Bij een sfeerhaard is het een kwestie van aansluiten in een stopcontact. Na het aansluiten ben je al klaar voor gebruik. 

De meeste sfeerhaarden zijn tegenwoordig op afstand bestuurbaar met een afstandsbediening of mobile app.

Ruimte en plaatsing in de wand

Een elektrische haard is vrijwel overal te plaatsen. Een stopcontact in de buurt en de haard brandt. Vaak wordt een zogeheten 'plug&play' systeem gehanteerd. 

De stekker stop je in het stopcontact en de haard is klaar voor gebruik. Een ventilator kan aan- en uitgeschakeld worden voor de warmteafgifte. 

Dit elektrische systeem biedt het vlammenspel van de haard. Een sfeerhaard kan eenvoudig in een wand worden bevestigd. Via de achterzijde kun je de kabels wegwerken vanuit achter de haard. Is dit geen optie, maak dan gebruik van kabelgootjes.

Type sfeerhaarden

Sfeerhaarden zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vele varianten. Wij bieden onder andere sfeerhaarden met ombouw, sfeerhaard met schouw, of elektrische sfeerhaard inbouw. Genoeg keuze om een passend model te vinden voor in jouw woning.

Inbouw wand sfeerhaard. De naam zegt het al, een sfeerhaard ingebouwd in de wand van je woning. Een strakke oplossing voor een moderne sfeer haard. 

Een tv-meubel met sfeerhaard is niet te missen. En zal het mooist tot stand komen in het midden van de woonkamer. 

Een elektrische sfeer haard is hiervoor uitermate geschikt, deze wordt namelijk niet warm aan de onderzijde. De haard is ook eenvoudig te installeren, waarbij je geen dure materialen nodig hebt. Een wand gemaakt van MDF is al voldoende. Een voorzetwand is bij dit type haard al voldoende. 

Driezijdige elektrische haard. Een 3 zijdige elektrische haard. De vlammen worden geprojecteerd op een vlam paneel. Zo wordt het vlammenspel tussen- of achter het houtset binnenin van de haard getoond. 

Het mooiste is wanneer de vlammen tussen de decoratie uitkomt. 

Met dit vlampaneel lijkt het decor dieper dan dat het in werkelijkheid is. Dit type haard is op meerdere manieren toepasbaar. 

Je kunt de haard in een 'kloof' met dressoir installeren. Hierboven of naast, wordt vaak een televisie of ander media-apparaat bevestigd. Vaak zijn de standaard afmetingen hiervoor; 84 of 100 cm. 

Ook is het mogelijk om de kloof in een hoek te bevestigen. Zo gebruik je de haard 2-zijdig. Ten slotte kun je de bevestiging tegenovergesteld uitvoeren. 

Installeer de televisie boven de haard. Bekende afmetingen hierbij zijn onder andere: 152 of 164 cm. 

Elektrische haard met ombouw. Zoekende naar een elektrische haard met schouw of ombouw? Waar zul je op moeten letten. Je hebt ten eerste geen rookkanaal nodig. Hierdoor is de haard in principe overal te plaatsen. Een haard is immers eenvoudig verplaatsen. 

Aangesloten op het lichtnet kan de haard eenvoudig worden gebruikt. Verschillende sierhaarden hebben ook andere functies, instelbare vlammen en een afstandsbediening. Haast iedere haard beschikt over een verwarmingsfunctie, hoewel deze ook uitgeschakeld kan worden. 

Haard met wandmeubel. Een populaire trend tegenwoordig is het combineren van een TV met sfeerhaard. Dit kan met een prachtige elektrische sfeerhaard tv-meubel. 

Met de ontwikkeling van de realistische haarden kan dit eenvoudig gerealiseerd worden. Elektrische vuren, die de diepte in de vlam tonen zijn in onze webshop verkrijgbaar. Het prachtige vlammenspel is vanuit alle hoeken goed zichtbaar.

Vrijstaande sfeerhaard. Je wilt thuis een sfeerhaard plaatsen, maar bent niet zeker wat de beste locatie is. Of je weet nog niet precies wat je wilt aanschaffen. Een traditionele haard levert veel onderhoud. Onder andere door het rookkanaal of schoorsteen. Andere haarden op bijvoorbeeld bio-ethanol of elektriciteit zul je moeten laten inbouwen.

Het kan gevaarlijk zijn bijvoorbeeld door het ontstaan van rook. Waarom gaat de keuze dan niet naar een vrijstaande haard. Zo ervaar je geen last van de zojuist genoemde problemen. Bovendien is de aanschafprijs van een elektrische sfeerhaard vrijstaand een stuk lager dan een inbouwmodel. 

Je ervaart enorm gemak met een vrijstaande sfeerhaard. Er ontstaan geen onprettige of schadelijke stoffen uit de haard. Er is enkel een stopcontactpunt nodig in de buurt van de haard. 

Zo heeft de vrijstaande haard steeds meer keuze binnen jouw woning. De haard wordt kant-en-klaar geleverd, zonder de installatie of inbouw. Het is enorm eenvoudig om dit type sfeer haard in huis te nemen. Een vrijstaande haard is ook geschikt om in kleine ruimtes, zoals een overkapping te gebruiken. 

Zoek je een sfeerhaarden op bio ethanol, bekijk hier alle bio-ethanol haarden

Hoeveel verbruikt een elektrische sfeerhaard?

Bij de aanschaf van een sfeerhaard inbouw is het normaliter belangrijk de kosten te onderzoeken. Ten eerste is een elektrische sfeerhaard een milieubewuste keuze. Daarnaast is het lastig om een direct antwoord te bieden op de vraag; "Hoeveel verbruikt een sfeerhaard". 

Energieprijzen fluctueren tegenwoordig enorm. Bij het merendeel van de sfeerhaarden zit een verwarmingsmodule ingebouwd, instelbaar op verschillende standen. Het verbruik is dan uiteraard afhankelijk van de kracht en de regelmaat van je gebruik. 

Met het oog op een aantal verschillende factoren bereken je de kosten. Let hierbij op branduren, vermogen toestel en afgesloten energiecontract. Het gemiddelde is te berekenen met de volgende som: 

Vermogen haard x branduren per dag x 365 dagen x energietarief = uw geschatte kosten.

Uiteindelijk hangt het verbruik af van een aantal factoren. Vermogen, Branduren en het Energietarief.

Een elektrische sfeerhaard verwarmt normaliter tot max. 2 kW (2000 watt). Dit is voldoende voor de verwarming van een kleine ruimte. 

Gebruik je de warmtestanden, dan ligt het verbruik tussen 1- en 2 kW. Bereken je eigen kosten aan met deze informatie. 

Naast de verbruikskosten betaal je natuurlijk ook voor de sfeerhaard zelf. Maar wat kost zo'n haard eigenlijk? Bekijk binnen ons assortiment al onze sfeerhaarden. Eenvoudig te filteren aan de linkerzijde van deze pagina. 

Veilig gebruik van een sfeerhaard

Een elektrische sfeer haard is ideaal te plaatsen in de woonkamer, of kleinere ruimte van jouw huis. Vanwege het verbruik op elektriciteit is het een stuk veiliger voor je gezondheid. Bovendien ook zonder veiligheidsrisico's. Je hebt geen afvoer- of rookkanaal nodig om rook en roet te verwijderen.

Alleen een stopcontact is al voldoende. Bij ouderwetse haarden en stoken met hout kan de luchtkwaliteit worden aangetast. Met een elektrische verwarming blijft dit hetzelfde, net als de brandveiligheid.

Fijnstof is luchtvervuiling, bij inademing kan dit schadelijke gevolgen voor je betekenen. Elektrisch stoken gaat dit tegen. Bovendien is verbranding op elektriciteit vaak voordeliger dan houtverbranding in een open haard.

Sfeerhaard buiten

Ben je druk bezig jouw tuin weer zomerklaar te krijgen? Wat is dan een echte toevoeging in je tuin, een sfeerhaard? Hiervoor is een sfeerhaard ook uitermate geschikt. Heb je buiten een overkapping of serre wat goed is afgesloten?

Dan kun je kiezen voor een sfeerhaard op hout. Een sfeer haard op hout brengt een heerlijke warmte met zich mee. Daarnaast creëert het ook een aangename bron van licht. Maar dit is ook te leveren met een tuinhaard in je tuin. 

Een haard op hout kan ook onprettige geuren, as en rookvorming creëren. In dit geval zijn de sfeerhaarden op bio-ethanol of elektriciteit ook uitermate geschikt. Een elektrische haard zal moeten worden geïnstalleerd in de buurt van een stopcontact. Een overkapping betreft vaak een iets kleinere ruimte, waar een elektrische haard goed zijn werk kan doen.

Deze ruimte is gemakkelijker te verwarmen met alleen een elektrische haard. Ook hoef je geen schoorsteen of rookkanaal te bouwen in je overkapping. Bovendien is het een milieubewuste keuze om te stoken met elektriciteit of bio-ethanol. Mensen zijn zich meer bewust van de natuur, daar kun je zelf natuurlijk ook een steentje aan bijdragen. 

Gashaarden zullen langzaam verwijderen uit de Nederlandse huishoudens. Het is verstandig om hier op te anticiperen. Beschik je over een beperkt budget, of vind je een 'echt' vlammenspel minder belangrijk. Dan is keuze voor een sfeerhaard de juiste oplossing. 

Deze sfeerhaarden zijn vaak een stuk goedkoper dan ander type haarden (bio ethanol / open haard). 

 - 
Arabic
 - 
ar
Bengali
 - 
bn
German
 - 
de
English
 - 
en
French
 - 
fr
Hindi
 - 
hi
Indonesian
 - 
id
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es
Dutch
 - 
nl